Sesongkort i slalåmbakken

Spar nesten 4000 kroner på å kjøpe sesongkort nå

Flere skisentre selger sesongkort med «tidligrabatt» i disse dager. Se hvilke grep du kan gjøre for å spare penger den kommende skisesongen.

SNART SKISESONG: Vinteren kryper stadig nærmere, og mange gleder seg til å spenne på slalåmskiene eller snowboardet og suse ned alpinbakken. De kan spare mye på å kjøpe sesongkortet nå. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix.
SNART SKISESONG: Vinteren kryper stadig nærmere, og mange gleder seg til å spenne på slalåmskiene eller snowboardet og suse ned alpinbakken. De kan spare mye på å kjøpe sesongkortet nå. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Ved å planlegge alpinsesongen allerede nå, er det flere tusen kroner å spare, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.no.

Ett av sparegrepene du kan gjøre, er å kjøpe sesongkort til skibakken tidlig. Mange skisentre har nemlig fra 10 til 15 prosent «tidligrabatt» i disse dager.

Derfor bør du sjekke ditt foretrukne skisenter umiddelbart, for hos noen går tidligrabatten ut allerede 15. oktober, og det er dessverre de som allerede har utgått.

Så mye kan du spare på sesongkort

I tabellen under har vi sjekket noen utvalgte skisenter i Norge som tilbyr tidligrabatt i disse dager. Prisene gjelder for en familie med to voksne og to barn.

Som du ser, kan du spare 3748 kroner på det meste, men da må du skynde deg. I snitt kan du spare cirka 2400 kroner hos ovennevnte skisentre.

- Velg lokalt

Generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening er enig i at å kjøpe sesongkort tidlig er svært lønnsomt for de ivrigste skikjørerne.

- Jeg anbefaler å kjøpe sesongkort i ditt næranlegg eller det anlegget du er i oftest. En sesong kan være på lang som fem til seks måneder, så da er dette en veldig god investering sammenlignet med flere dager med dagskortpriser, sier Clausen til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer