Sesongkort i slalåmbakken

Spar nesten 4000 kroner på å kjøpe sesongkort nå

Flere skisentre selger sesongkort med «tidligrabatt» i disse dager. Se hvilke grep du kan gjøre for å spare penger den kommende skisesongen.

SNART SKISESONG: Vinteren kryper stadig nærmere, og mange gleder seg til å spenne på slalåmskiene eller snowboardet og suse ned alpinbakken. De kan spare mye på å kjøpe sesongkortet nå. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix.
SNART SKISESONG: Vinteren kryper stadig nærmere, og mange gleder seg til å spenne på slalåmskiene eller snowboardet og suse ned alpinbakken. De kan spare mye på å kjøpe sesongkortet nå. Foto: Halvard Alvik/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Ved å planlegge alpinsesongen allerede nå, er det flere tusen kroner å spare, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.no.

Ett av sparegrepene du kan gjøre, er å kjøpe sesongkort til skibakken tidlig. Mange skisentre har nemlig fra 10 til 15 prosent «tidligrabatt» i disse dager.

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank. Foto: privat.
Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank. Foto: privat. Vis mer

Derfor bør du sjekke ditt foretrukne skisenter umiddelbart, for hos noen går tidligrabatten ut allerede 15. oktober, og det er dessverre de som allerede har utgått.

Så mye kan du spare på sesongkort

I tabellen under har vi sjekket noen utvalgte skisenter i Norge som tilbyr tidligrabatt i disse dager. Prisene gjelder for en familie med to voksne og to barn.

Sesongkort Ordinær pris Rabattert pris Du sparer
Hafjell alpinsenter20.850 kroner18.800 kroner (ved kjøp før 15. oktober)2050 kroner
Sirdal skisenter17.700 kroner15.920 kroner (ved kjøp før 10. desember)1780 kroner
Skistar All (Hemsedal, Trysil, Åre, Vemdalen, Sälen, St. Johann, Hammarby)24.980 kroner21.232 kroner (ved kjøp før 15. oktober3748 kroner
Valdres14.000 kroner11.990 kroner (ved kjøp før 22. desember)2010 kroner

Som du ser, kan du spare 3748 kroner på det meste, men da må du skynde deg. I snitt kan du spare cirka 2400 kroner hos ovennevnte skisentre.

- Velg lokalt

Generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening er enig i at å kjøpe sesongkort tidlig er svært lønnsomt for de ivrigste skikjørerne.

- Jeg anbefaler å kjøpe sesongkort i ditt næranlegg eller det anlegget du er i oftest. En sesong kan være på lang som fem til seks måneder, så da er dette en veldig god investering sammenlignet med flere dager med dagskortpriser, sier Clausen til Dinside.no.

Hun legger til at noen skisentre også har ulike samarbeid med for eksempel de med A-kortet, samt i forbindelse med rekrutteringsdager som DNBs familiedager.

Ved å følge Fnugg på Facebook, får du med deg en hel del arrangementer og aktiviteter ved norske alpinanlegg denne vinteren.

Flere sparegrep

Og, det er ikke bare på sesongkort du kan spare penger. Kjøring til og i skibakken flere ganger i løpet av en vintersesong, kan fort bli dyrt, for ikke å snakke om å kjøpe nytt utstyr.

Forbrukerøkonom Tvetenstand lister opp flere gode spareråd:

  • Benytt deg av gratis skitransport til de skistedene som tilbyr dette, eller samkjør med venner og familie om du bor lenger unna, for å få ned transportkostnadene
  • Ha med deg mat og drikke, slik at ikke hele lunsjen må kjøpes på varmestua, men at du heller kan unne deg kakao og en bolle.
  • Test ut skibyttedager hos lokale idrettslag. Dette er en gyllen anledning til å kvitte seg med det du har som ikke lenger passer og å kjøpe brukt utstyr til en rimelig penge. Da støtter du klubben, du sparer penger og det er bra for miljøet med gjenbruk.
  • Se etter salg i butikkene. I høst er det mange som har fjorårets varer til halv pris, og alt må ut før nyheter kommer inn. Nytt skiutstyr til hele familien kan fort koste 20.000 kroner, mot 5000 kroner på bruktmarked. Salgsvarer hos sportsbutikkene, kan du fort finne til 7500 kroner før sesongstart.

Dinside har ved flere anledninger også tipset om BUA, som lar deg låne en mengde sport- og turutstyr - helt gratis. Utlånstjenesten blir betegnet som «Norges best bevarte hemmelighet», men dette blir forhåpentligvis endret snart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer