Spår normale strømpriser

Kraftanalytiker mener vi ikke lenger vil få de ekstremt høye strømprisene vi hadde i høst.

STRØMKRISA: Strømprisene er tilbake på skyhøyt nivå. Tor Reier Lilleholt, analysesjef i Volue Insight, forklarer hvorfor prisene er høye igjen, og hva han tror om vinteren. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Storyblocks / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene vil synke ned mot én krone per kilowattime fram mot sommeren, tror analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight. Han mener én krone kan bli snittprisen for 2023 sier han til DN.

I fjor var snittprisen for Sør-Norge på 2,12 kroner per kilowattime.

Det er ikke bare Sør-Norge som har slitt med høye strømpriser. I uke 50 var det tidenes dyreste strømuke i Nord-Norge, med 150 øre per kilowattime.

- Halvering

- Vi snakker grovt sett om en halvering. Mye tyder på at vi har det verste bak oss. Men én krone per kilowattime er fortsatt høyt når vi sammenlikner med strømprisen tilbake i tid, sier Lilleholt til DN.

- Vi har det verste bak oss, legger han til.

Kraftanalytiker Lilleholt tror prisene kan komme under én krone i snitt i år.

For Sørøst- og Sørvest-Norge blir snittpris for strøm på 75,8 øre per kWh søndag.

Han tro på en stabilisering av kraftmarkedet i Europa fram mot neste vinter. Dette begrunner han med at det er mildt og mye vind i Europa, kombinert med mildvær og snøsmelting her hjemme, som kan fylle opp vannmagasinene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer