Spar penger - kjør taxi

Er du klar over hvor mye bilen koster deg? Og hvor mye drosje du kan kjøre for de pengene?

Publisert
Sist oppdatert

Alle som har bil, vet at det koster. Men mange blir likevel nok overrasket over hvor stor en utgiftspost bilen egentlig er.

Våre beregninger viser at to helt vanlig biler, en til 150.000 kroner, og en til 250.000 kroner, gir deg månedlige utgifter på henholdsvis 5.700 og 7.750 kroner. Hvordan vi har kommet frem til disse tallene, kan du lese mer om ved å klikke på lenken ovenfor.

Mye drosje

I beregningen har vi tatt med månedlige utgifter til renter og avdrag, forsikring, veiavgift, reparasjoner, bensin, bompenger og parkeringsavgifter.

Utgiftene varierer selvsagt noe fra person til person, men likevel vil disse estimatene nok gi en ganske god pekepinn på hva bilhold koster.

La oss ta for oss en teoretisk mulighet: Du kvitter deg med bilen. Hvor mye kan du gjøre med de nærmere 6.000 eller 8.000 kronene i måneden - hvor mye drosje kan du eksempelvis kjøre?

Har du fem kilometer til og fra jobb hver dag - altså ti kilometer totalt, vil det koste om lag 200 kroner å komme frem og tilbake med taxi. Med 22 arbeidsdager i måneden, blir kostnaden 4.400 kroner. Altså betraktelig billigere enn bilholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer