Spar penger - skaff deg en buffer, og kvitt deg med smågjelden

Det viktigste er ikke hvor mye du sparer, men at du kommer i gang.

Publisert
Sist oppdatert

Tilhører du den gruppen som bare betaler regninger etter hvert som de forfaller, og som ikke sparer jevnlig? Da har du faktisk ingenting å gå på, om det skulle komme en uforutsett utgift.

Poenget er enkelt - å spare litt hver måned er mye bedre enn å ikke spare i det hele tatt. Selv med en bunnskrapt kasse, er det viktig å skape overskudd som på sikt vil gi deg langt flere muligheter.

Hvor stor buffer du bør ha, er selvsagt avhengig av størrelsen på dine faste utgifter.

Et greit utgangspunkt er imidlertid å ha en buffer på cirka 2 ganger månedsinntekten din. Da slipper du å ta opp forbrukslån selv om både vaskemaskinen og komfyren skulle ryke.

Kvitt deg med smågjeld

Har du benyttet deg av "kjøp nå - betal om fire måneder" tilbudene? Eller har du ett eller flere kredittkortet som alltid står i minus?

Uansett hva du gjør: Med tanke på de skyhøye termingebyrene og rentesatsene som florerer på smålån, er det bedre å ha en seriøs kreditor å forholde seg til, enn utallige små private aktører.

Kontakt banken din og be om å få samlet alle smålånene i ett forbrukslån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer