Spar penger i ferien

Tannlege, briller, spa, plastisk operasjon, frisør og manikyr. Alt lønner seg å gjøre i ferien - få oversikt her.

Publisert
Sist oppdatert

Nyttige og forskjønnende behandlinger gjør du billigere - og like bra - i utlandet. Hør bare:

Tannlege

1.500-3.000 kroner koster en rotfylling av enkleste sort i Norge; timeprisen for en tannlege i arbeid ligger på 1.200 - 1.800 kroner. Fikser du den syke tannen i ferien, vil du se at det kan koste halvparten - avhengig av hvilket land du velger deg.

Kvaliteten er ikke dårligere, men igjen avhengig av hvilket land du er i, vil klageadgangen variere. Dog er det gode reklamasjonsordninger i EØS-sonen. Forbrukerregelverket for Europa finner du på Forbrukereuropa.no

>>> PRISTEST: Null hull til halv pris

Skjønnhetsoperasjoner

Ifølge kanadiske CBC News er ikke medisinsk turisme noe nytt: Alt i antikken reiste pilegrimer fra hele Middelhavet til Epidaurus i Hellas for å bli helbredet av guden Asklepios. På 1800-tallet reiste velbemidlede europeere til spa ved Nilen, og i dag hevder nyhetsnettstedet at den medisinske turismen er milliardindustri.

En rekke land går aktivt ut og markedsfører denne typen turisme: Cuba og Costa Rica har blitt attraktivt for velbeslåtte mellomamerikanere, Israel markedsfører særlig invitro-fertilisering, India, Thailand og Ungarn selger ut turer hvor besøk hos tannlege er en av utfluktene, mens i Sør-Afrika tilbys det nesejobber i kombinasjon med safariutflukter. Også Malaysia og Jordan ønsker å lokke til seg turister med ulike medisinske behov. CBC News skriver at landene ser særlig optimistisk på denne industrien: Det forventes en årlig vekst på 30 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer