Spar penger med kontrakt

På DinSide kan du finne kontrakter som kan lose deg gjennom utrygge juridiske farvann.

Spar penger med kontrakt
Publisert

Kontrakter kan man inngå om det meste. Er du redd for å sitte igjen med svarteper etter et samlivsbrudd kan det være en idè å skrive samboerkontrakt. Kjøper du bruktbil er du bedre stillet ved problemer dersom du har en kontrakt med selger. Fyller du huset med håndverkere kan du slippe unna problemer ved å undertegne kontrakt som definerer arbeid, pris og tidsramme.

Noen tar seg betalt

Er du ikke selv jurist kan det være vanskelig å skaffe den nødvendige oversikt over hvilke forhold som bør avtales i en kontrakt. Du kan selvfølgelig bestille kontrakter fra Forbrukerrådet. Men det vil jo ta tid, og koste penger. Kontraktene koster fra 10 til 25 kroner. Det er riktignok ingen formue, men kanskje nok til at du ikke gidder å bestille. Og så sitter du der da. To måneder etter bruktbilkjøpet med store regninger fra diverse banker som du ikke fikk sjekket om hadde heftelser i bilen. Og selvfølgelig uten skriftlig kontrakt som sikrer at selger vil ta ansvar for heftelsene.

Gratis på DinSide

Dette er ikke nødvendig: Her finner du hele 10 standardkontrakter som du kan bruke. Og det er selvfølgelig gratis. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive dem ut og fylle inn de dataene som behøves. Du finner følgende kontrakter på DinSide (ligger med faste linker i venstre marg):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer