Spar penger med ved

Vedfyring et rimelig alternativ til dyre strømpriser. Men du bør sjekke prisene nøye. Det er mye penger å spare dersom man handler ved hos riktig forhandler.

Publisert
Sist oppdatert

– Prisene på ved varierer mye fra sted til sted og i forhold til hvor du kjøper veden. Prisen er også avhengig av hvor mye du kjøper, forteller kundebehandler Anne Lise Espegaard i Norsk Ved til nyhetsbyrået Newswire.

Den aller billigste veden får du kjøpt i Nord-Norge. Her ligger prisen på 1475 kroner per favn, mens landsgjennomsnittet er på 1631 kroner. Dette viser en fersk markedsundersøkelse utført av Norsk Ved. Dyrest er det på Østlandet, der det koster 1878 kroner for en favn ved.

– Folk flest kjøper 60 eller 80 liters sekker. En 60 liters sekk koster litt under 63 kroner i gjennomsnitt, og er billigst på Østlandet, sier Espegaard.

– Folk kan spare mye dersom de planlegger litt, tar en ringerunde og handler hos en billig forhandler. Handler du ved på bensinstasjon er det klart at det blir dyrt. Det blir som å sammenligne 7-Eleven med Rema 1000, sier Espegaard.

Rogn er best

Espegaard påpeker også at det selvsagt er ulik effekt av de ulike vedsortene.

– Rogn er den tretypen som gir maksimal brennverdi, men vi ser likevel at det er bjørkeved som selger mest, sier Espegaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer