Spar penger på nettkjøp

Men pass deg for fellene.

Dette er et eksempel på hvor mye du kan spare på netthandel akkurat nå.
Dette er et eksempel på hvor mye du kan spare på netthandel akkurat nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vår, og du skal kanskje begynne å trene igjen og trenger et par flunkende nye løpesko. Det er fortsatt penger å spare på å bestille sko og annet sportsutstyr fra USA.

Toppmodellen Nike Air Zoom Elite+ selges for rundt 1.300 kroner i norske sportsbutikker. Handler du dem fra en amerikansk forhandler på eBay, sparer du kjapt over 500 kroner. Selv om dollarkursen ikke lenger er like gunstig for nordmenn som for noen måneder siden, er amerikanske merker fortsatt rimeligst i, ja nettopp, Amerika.

Her økte prisen med 200 prosent - ikke gå i samme fella

Slik gjør du

Har du lyst til å prøve selv? På nettauksjonsstedet eBay søker du deg frem til modellen og størrelsen du ønsker deg. Du kan sortere treffene etter blant annet pris. Dette kan for eksempel være et fristende kjøp:

Før du slår til på handelen, bør du være oppmerksom på følgende punkter:

1) Sender de varen til Norge?Ikke alle tilbyr å sende varene sine over hele verden. Pass på at du vet at nettbutikken tilbyr internasjonal shipping.

2) Må jeg betale moms og toll?Du betaler ikke toll for sko du bestiller fra utlandet og heller ikke for sportsutstyr. Du betaler imidlertid 25 prosent merverdiavgift på varer du importerer til Norge som koster over 200 kroner. (Bøker er et unntak. Bøker som importeres av privatpersoner til eget bruk, er fritatt for merverdiavgift.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer