Spår rekordlave boligrenter

Anslår at boliglånsrenta vil ligge på rundt 1,75 prosent i årene framover. Det er rekordlavt!

BOLIGLÅNSRENTER: – Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix
BOLIGLÅNSRENTER: – Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank setter ned styringsrenta til 0 prosent for første gang i historien, og der regner de med at den vil bli liggende i flere år fremover.

Ifølge Dagens Næringsliv spår sentralbanksjefen at beslutningen vil føre til at folk flest vil merke rentekuttet.

– Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse.

Ifølge DN skriver Sentralbanken at de anslår en boliglånsrente på rundt 1,75 prosent i årene fremover, som vil være rekordlave boliglånsrenter.

– Vi gjør det lettere for folk med gjeld, sier Olsen.

Ifølge Norges Banks pengepolitiske vurdering vil lave renter gir reduserte lånekostnader og gjør det enklere for norske bedrifter og husholdninger med gjeld å komme seg gjennom en krevende tid.

«Samtidig kan det redusere risikoen for et kraftig fall i boligprisene. Etter hvert som situasjonen normaliseres, vil lave renter bidra til at aktiviteten tar seg raskere opp. Det kan redusere risikoen for at sysselsettingen blir vedvarende lav,» heter det i rapporten.

Bankene: Ser på det nå

Også flere eksperter uttaler til avisa at boligrentene vil falle som følge av beslutningen til sentralbanken torsdag, selv om storbankene DNB og Nordea sier at de foreløpig ikke kan si hva de vil gjøre med sine boliglånsrenter etter Norges Banks rentekutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer