Spår rekordlave boligrenter

Anslår at boliglånsrenta vil ligge på rundt 1,75 prosent i årene framover. Det er rekordlavt!

BOLIGLÅNSRENTER: – Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix
BOLIGLÅNSRENTER: – Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank setter ned styringsrenta til 0 prosent for første gang i historien, og der regner de med at den vil bli liggende i flere år fremover.

Ifølge Dagens Næringsliv spår sentralbanksjefen at beslutningen vil føre til at folk flest vil merke rentekuttet.

– Vi legger til grunn at kuttet i styringsrenten gir gjennomslag i lavere bankrenter, sier Olsen på dagens pressekonferanse.

Ifølge DN skriver Sentralbanken at de anslår en boliglånsrente på rundt 1,75 prosent i årene fremover, som vil være rekordlave boliglånsrenter.

– Vi gjør det lettere for folk med gjeld, sier Olsen.

Ifølge Norges Banks pengepolitiske vurdering vil lave renter gir reduserte lånekostnader og gjør det enklere for norske bedrifter og husholdninger med gjeld å komme seg gjennom en krevende tid.

«Samtidig kan det redusere risikoen for et kraftig fall i boligprisene. Etter hvert som situasjonen normaliseres, vil lave renter bidra til at aktiviteten tar seg raskere opp. Det kan redusere risikoen for at sysselsettingen blir vedvarende lav,» heter det i rapporten.

Bankene: Ser på det nå

Også flere eksperter uttaler til avisa at boligrentene vil falle som følge av beslutningen til sentralbanken torsdag, selv om storbankene DNB og Nordea sier at de foreløpig ikke kan si hva de vil gjøre med sine boliglånsrenter etter Norges Banks rentekutt.

– Beslutningen til Norges Bank kom for kort tiden, og vi ser selvfølgelig på dette nå, sier kommunikasjonsrådgiver Anja Lohne Holm i Nordea, ifølge NTB.

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund kommer med en klar oppfordring til lånekundene etter beslutningen.

– Folk flest bør løpe til banken og kreve lavere rente enn det bankene tilbyr i dag, sier han i en pressemelding.

Hvem blir første bank?

Norges Bank satte ned styringsrenta to ganger i mars, med totalt 1,25 prosentpoeng på én uke. Styringsrenta var på 0,25 prosent, etter kuttet fredag 20. mars.

DNB var første bank til å sette ned renta etter det siste mars-kuttet, men også de andre bankene fulgte etter, etter noen dager. Bankene endret også effektueringen av rentenedsettelsene etter kritikk for at det tok for lang tid før de lavere rentene fikk effekt for eksisterende låntagere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer