Strømpris til vinteren

Spår snittpris på ni kroner

Går mot tidenes dyreste strømvinter.

REKORDVINTER: Allerede i august og september passerte strømprisen fire kroner kilowattimen i Sør-Norge. Det kan være en forsmak på hva det blir til vinteren. Foto: Annika Byrde / NTB
REKORDVINTER: Allerede i august og september passerte strømprisen fire kroner kilowattimen i Sør-Norge. Det kan være en forsmak på hva det blir til vinteren. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmarkedet er mildt sagt urolig om dagen, mye påvirket av krigen i Ukraina og gasspriser som tidvis løper løpsk.

EU har riktignok satt gassprisen på dagsorden, noe som har gjort at gassprisene har gått noe ned, og seinest i går varslet den tyske regjeringen at det innføres makspris på gass betalt av forbrukere i Tyskland. Samtidig skaper den mulige sabotasjen av gassrørledningene fra Russland uro i markedet, som trekker gassprisene opp.

Både i august og september har vi sett rekordhøye strømpriser i Norge, med snittpriser på over fire kroner per kilowattime – ja, til og med over fem kroner i den sørligste regionen i august.

Det kan være en forsmak på prisene vi får se i vintermånedene.

Spår ni kroner

Karl Einar Svor, produktansvarlig kraft i Gudbrandsdal Energi, tror vi får se strømpriser på 8-9 kroner i de kaldeste vintermånedene. Estimatet er basert på framtidsmarkedet for handel av kraft.

8-9 kroner gjelder Sør-Norge – som du ser på grafen spås prisen å ligge på drøye én krone kilowattimen i Midt-Norge, og under ei krone i Nord-Norge.

Mer spesifikt er den forventede prisen i Sør-Norge 7,70 kroner i desember, 8,40 kroner i januar og 8,80 kroner i februar, melder GE på eget nettsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer