Strømpris til vinteren

Spår snittpris på ni kroner

Går mot tidenes dyreste strømvinter.

REKORDVINTER: Allerede i august og september passerte strømprisen fire kroner kilowattimen i Sør-Norge. Det kan være en forsmak på hva det blir til vinteren. Foto: Annika Byrde / NTB
REKORDVINTER: Allerede i august og september passerte strømprisen fire kroner kilowattimen i Sør-Norge. Det kan være en forsmak på hva det blir til vinteren. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømmarkedet er mildt sagt urolig om dagen, mye påvirket av krigen i Ukraina og gasspriser som tidvis løper løpsk.

EU har riktignok satt gassprisen på dagsorden, noe som har gjort at gassprisene har gått noe ned, og seinest i går varslet den tyske regjeringen at det innføres makspris på gass betalt av forbrukere i Tyskland. Samtidig skaper den mulige sabotasjen av gassrørledningene fra Russland uro i markedet, som trekker gassprisene opp.

Både i august og september har vi sett rekordhøye strømpriser i Norge, med snittpriser på over fire kroner per kilowattime – ja, til og med over fem kroner i den sørligste regionen i august.

Det kan være en forsmak på prisene vi får se i vintermånedene.

Spår ni kroner

Karl Einar Svor, produktansvarlig kraft i Gudbrandsdal Energi, tror vi får se strømpriser på 8-9 kroner i de kaldeste vintermånedene. Estimatet er basert på framtidsmarkedet for handel av kraft.

8-9 kroner gjelder Sør-Norge – som du ser på grafen spås prisen å ligge på drøye én krone kilowattimen i Midt-Norge, og under ei krone i Nord-Norge.

Mer spesifikt er den forventede prisen i Sør-Norge 7,70 kroner i desember, 8,40 kroner i januar og 8,80 kroner i februar, melder GE på eget nettsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.