Spar til ferien - fort!

Slik rekker du å spare til sommerferien i siste liten.

Foto: Foto: Colourbox.com
Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ideelt sett skulle feriekontoen din allerede nå vært velfylt og klar for bruk til herlige fornøyelser når sommeren kommer. Men i realiteten er det like sannsynlig at den er ganske så tom. Uansett er det ennå ingen grunn til å fortvile og tenke "dette blir den kjedeligste sommeren noensinne".

Her får du nemlig åtte gode tips til hvordan du med enkle grep kan spare opp til drømmeferien, for deg selv eller hele familien, på rekordtid!

1. Beregn og planlegg

Bestem deg aller først for hvor mye du vil bruke på hele ferien. Beregn sånn cirka hvor mye du vil trenge til flybilletter (eller bensin om du kjører), overnatting, måltider, suvenirer og annen shopping, inngangsbilletter til attraksjoner og annet. Legg sammen alle utgiftene. Gir tallet deg sjokk? Kutt da ned på noen av kostnadene, til du føler deg komfortabel med beløpet. Er det virkelig trange tider i økonomien din; vurder et par lange weekend-turer i stedet for én drømmeferie denne sommeren.

Slik flyr du billig i sommer

2. Ha det litt kjedelig nå - få det dobbelt så gøy senere

Er du støttemedlem av et treningssenter, eller abonnerer du på et blad som du ikke leser? Trenger du egentlig 200 TV-kanaler? Si opp unyttige abonnementer først som sist - og spar penger. Vurder også, for et par måneder, å kutte ut slikt som barnas dansetimer, din ukentlige ansiktsbehandling, ektemannens turer til veddeløpsbanen, kino, kafebesøk og lignende. Minn deg selv på at du bare bytter ut dagens moro mot den moro som du vil få i ferien din. Overfør det du vanligvis ville brukt til din store sommerferie-sparekonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer