Spar titusener på riktig fastrentetilbud

Hvilken bank bør du velge, dersom du binder renten på boliglånet?

Publisert
Sist oppdatert

Kun 1 prosent av oss velger fastrentelån, og Bjørn Skogstad Aamo, direktør for Kredittilsynet uttrykte sin bekymring da Kredittilsynet la frem årsmeldingen for 2007.

Men hvilken bank bør du velge, dersom du skal ta opp lån, og ønsker å binde renten?

Vi har sjekket fastrentevilkårene for tre fiktive lånetakere på Finansportalen.no.

Se nederst i artikkelen for informasjon om feilmarginer, samt mer informasjon om hvordan du bør gå frem når du skal søke lån.

Småbarnsfamilien, Bodø

Per og Line er 23 år gamle og venter sitt første barn. De har fått tilbud om å overta Lines foreldres bolig til en hyggelig pris. Boligen er verdt 1.250.000 kroner, mens de skal få den for en million. Det unge paret tjener til sammen 550.000 kroner, og Pers foreldre ønsker også å bidra, og har gitt de to unge 100.000 kroner i forskudd på arv.

Dersom de tar opp et vanlig førstehjemslån, er det beste tilbudet på 6,183 prosent effektiv rente fra Sparebanken Telemark. Dette vil utgjøre 128.988 kroner i årlige utgifter dersom rentene holder seg stabile.

Sjekk hva boligen din er verdt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer