Styringsrenta

Spår to rentekutt i år

Frykten for coronavirus trekkes fram som mulig årsak.

SE HVA SOM SKJER: Norges Banks rentemøte er 19. mars. Det blir spennende å se hva sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av styret beslutter da. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
SE HVA SOM SKJER: Norges Banks rentemøte er 19. mars. Det blir spennende å se hva sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av styret beslutter da. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Banks neste rentemøte er torsdag 19. mars.

Før virusutbruddet var det ventet at sentralbanken skulle holde renten uendret på 1,50 prosent i lang tid fremover, i tråd med bankens egne signaler.

Nå, derimot, tror rentemarkedet det er 25 prosent sjanse for rentekutt allerede på marsmøtet, og innen sommeren har sannsynligheten økt til over 60 prosent, ifølge det sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management sier til E24.

- Har lagt en klam hånd på den globale økonomien

Goldman Sachs, en av verdens største investeringsbanker, spår en rekke rentekutt over hele verden, blant annet i Norge.

De tror Norges Bank kommer til å kutte styringsrenta allerede på rentemøtet i mars, og at det vil komme enda et rentekutt før året er omme, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi kan få et rentekutt, og risikoen for et kutt har økt. Coronaviruset har allerede lagt en klam hånd på den globale økonomien, først og fremst i Kina, men nå sprer det seg til andre land også, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB til DN.

Kan gi billigere boliglån

- Setter Norges Bank ned renta er det en mulighet til å få lavere pris på boliglånet ditt, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.

Sjekk finansportalen.no for å finne det beste rentetilbudet du kan få, og bytt bank om du får bedre rente et annet sted. Men, før du bytter bør du høre med banken din om de kan matche tilbudet, understreker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer