- Spar to til tre månedslønner

Forbered deg på høyere lånerenter i tiden fremover.

Ellen Dokk Holm i Postbanken liker selvfølgelig godt at folk putter pengene sine på bok i sin egen bank. Men forbrukerøkonomen tar nok ikke feil når hun sier at boliglånskunder vil få høyere renteutgifter i tiden som kommer - og da kan det være greit å ha litt penger på bok. Foto: Colourbox.com
Ellen Dokk Holm i Postbanken liker selvfølgelig godt at folk putter pengene sine på bok i sin egen bank. Men forbrukerøkonomen tar nok ikke feil når hun sier at boliglånskunder vil få høyere renteutgifter i tiden som kommer - og da kan det være greit å ha litt penger på bok. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken ber norske lånekunder om å forberede seg på stigende lånerenter i tiden fremover, og ber folk om ta et ordentlig grep om hva de bruker pengene til.

- Har man en stram økonomi, skal man ha en økonomisk buffer, slik at en har noen ekstra penger til økt rentenivå, sier Dokk Holm til DinSide.

Hun sier at en vanlig familie med barn bør spare opp betydelige summer, slik at de takler uforutsette ekstrautgifter, samt høyere rente.

- For en familie, er det lurt å sette av to til tre månedslønner på bok, for at en skal kunne planlegge økonomien. Det vil gi en solid trygghet. Dette er penger en ikke nødvendigvis må bruke, men som kan gjøre at en får sove litt bedre om natten, sier Dokk Holm til DinSide.

Må du betale mer eller mindre skatt neste år?

Unormale tilstander

Nå skal det sies at Postbanken, som alle andre banker, sikkert er interessert i at vi setter mest mulig penger inn i deres bank. Likevel har Dokk Holm et viktig poeng, fordi det er stor sannsynlighet for at renteutgiftene vil øke i tiden fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.