Renteøkning

Spår tre rentehevinger på tre år

Det vil komme tre rentehevinger hver på 0,25 prosentpoeng innen utgangen av 2022, spår SSB.

Sentralbanksjef Øystein Olsen gjør rede for hovedstyrets rentebeslutning i mars da de besluttet å heve styringsrenten fra 0,75 til 1 prosent. De varslet også at renten skal økes videre til 1,75 prosent innen utgangen av 2022. Foto: Berit Roald/NTB scanpix.
Sentralbanksjef Øystein Olsen gjør rede for hovedstyrets rentebeslutning i mars da de besluttet å heve styringsrenten fra 0,75 til 1 prosent. De varslet også at renten skal økes videre til 1,75 prosent innen utgangen av 2022. Foto: Berit Roald/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Den første rentehevingen ventes å komme nå i juni. Renten på rammelån vil da stige til 3,6 prosent i 2022, spår Statistisk sentralbyrå.

Forskere i SSB presenterte torsdag utsiktene for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2022.

Styringsrenten ble sist økt i mars, og siden den gang har flere banker reagert med å øke utlånsrentene sine.

Norges Bank valgte, derimot, å holde styringsrenta uendret på én prosent i mai, men varslet at de trolig vil sette den opp i juni.

Selv med økt internasjonal uro og redusert markedsvekst, ligger det an til at rentene i Norge vil øke framover, mener forskere i SSB, som torsdag presenterte utsiktene for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2022.

De påpeker at Norges Banks mål er en årsvekst i konsumprisene som over tid skal være nær to prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer