Spar tre tusen på fyringsoljen!

Det er svært store prisforskjeller på fyringsolje. En vanlig villakunde hos Hydro-Texaco i Oslo kan spare 2.900 kroner på én fylling ved i stedet å velge en liten, uavhengig leverandør.

Publisert

DinSides ringerunde til små og store oljeselskaper i Oslo-området avslørte en skikkelig "arabisk basar". Alle, både store og små, opererer med et bredt sett av priser.

Den første prisen de oppgir når du ringer, er "dumme-prisen". Den er beregnet på dem som ikke ringer rundt og som ikke pruter. Denne prisen ligger ofte på nærmere fem kroner literen.

Om du spør om rabatt, vil du nesten på stående fot få innrømmet 50-80 øre pr. liter. Siden et vanlig årsforbruk i en villa ligger på 2.500 liter, er det straks etpar tusenlapper spart.

Om du maser videre, vil du kunne få vite at du får Dominorabatt eller rabatt med visse kort. Om du også røper at du har tatt telefoner til flere oljeleverandører, og at de har lavere priser, får du gjerne nok et tilbud.

Legg merke til de mildest talt store prisforskjellene i tabellen under!

Er det noen kvalitetsforskjell på oljene? Vi tror ikke det. Alt er fyringsolje nummer 1, såkalt lett fyringsolje. Alt er produsert ved vanlige raffinerier, og det er liten grunn til å tro at det er noen forskjell hverken i brennverdi eller forurensning fra reststoffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer