Spar tusener hos advokaten

Du bør bruke lenger tid på å forberede ditt første møte med advokaten, enn du ville brukt før et første stevnemøte. Møter du godt forberedt hos advokaten, kan du, i beste fall, spare tusener.

Publisert
Sist oppdatert

Livet i en plastpose

- Det har hendt at jeg omtrent har fått servert noens liv i en plastpose med beskjeden "jeg orker ikke rydde opp - kan ikke du ta det", men jeg forsøker å unngå det, sier Gunn-Mari Kjølberg, advokat i Kindem & Co til DinSide.

- Det blir jo en økonomisk merbelastning for dem, og det er også unødvendig ressursbruk at jeg skal sitte og sortere papirer.

Det første møtet

Det er ikke hvilke klær du har på deg, eller hvordan klærne sitter, som er viktig for advokaten din når du stiller til det første møtet. Ei heller påvirker dette hvordan utfallet blir av en eventuell sak. Men for at advokaten skal kunne gjøre en best mulig jobb, er det viktig at hun eller han har alle relevante opplysninger. De bør helst komme tidlig i prosessen - og fra deg.

- Jeg forsøker å fortelle klienter hva de bør ha med seg, når vi setter opp møtet, sier Kjølberg. - Det er ikke ofte jeg får livet i plastpose, men det har skjedd.

Jo fortere advokaten har alle fakta på bordet, jo kortere tid bruker hun. Ettersom kvalifisert juridisk rådgivning koster, er du vel ikke spesielt interessert i å betale noen mange hundre kroner i timen på å lete gjennom dine papirer, eller på å se deg lete. - Eller for å fortelle deg at dere ikke kommer videre i saken denne gangen heller - fordi du ikke har med deg alle relevante opplysninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer