Spar tusener hvert år!

I de aller fleste husstander i Norge er vannet vi får i springen absolutt drikkbart. Men det er kanskje ikke alltid like velsmakende, de dråpene vi får fra kranen? Her er noen gode tips til hvordan selv den mest kresne kan få springvannet til å smake bedre - og derved spare tusener!

Publisert
Sist oppdatert

Her er et par småtriks for å få springvannet til å smake som det mest eksklusive kildevann:

  • Temperatur: Vann smaker ofte best når det er iskaldt. (Eller en kan kanskje si at isen dreper ugrei smak?) Uansett - lar du vannet renne til det er iskaldt - eller hjelper til med litt isbiter - smaker det stort sett friskt og godt.
  • En liten dråpe sitron: Har du en liten sitronskive i isvannet blir det nesten som å bestille vann på restaurant. Det virker også bra med lime, jordbær, appelsin, agurk... Men husk på å skrelle om du ikke får fatt i usprøytet frukt.
  • Infusjon: Fyller du en mugge eller flaske med vann og en liten skive av en av de ovennevnte fruktene og lar den stå natten over i kjøleskapet får vannet trukket til seg ekstra mye smak
  • Flaske: Engangsflaskene får du pant for til slutt - men hvorfor ikke la dem gjøre nytten som vannflaske en stund først? Fyll på vann og evt is eller smak og ha i vesken når tørsten skulle melde seg. Det finnes også mange freshe og fine vannflasker på markedet, og investerer du i en sånn blir det billigere i lengden enn å kjøpe vann hver gang du er tørst.
  • Frossen frukt: Fryser du ned fruktbiter eller bær og bruker disse som isbiter slår du to fluer i en smekk: kald drink, med lett smak.
  • Rene glass: Hvis det sitter igjen litt oppvasksåpe på glasset kan dette gi en bitter smak på vannet.
  • Pene glass: Vi liker det kanskje ikke, men utseende har mye å si. Dette tipset hjelper kanskje ikke alle, men for mange vil nok smaksopplevelsen bli bedre om man drikker fra et pent glass, istedenfor å drikke rett fra springen eller fra en sliten gammel plastkopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.