Spar tusener på boliglånet

Renten har stupt de siste to årene, og noen tror kanskje at det betyr at det er mindre å spare på å bytte bank. Men tvert imot: Prisforskjellene er eksakt like store som før.

Det er du som velger!
Det er du som velger! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste to årene har Norges Banks styringsrente stupt fra 7 prosent til 1,75 prosent. Det har altså blitt mye billigere å låne penger til drømmeboligen.

Mange faller kanskje derfor for fristelsen til å tro at forskjellen mellom bankenes boliglånspriser har blitt utlignet - og at det ikke lenger er like viktig hvor man har lån. Men det er langt fra sannheten.

2002-2004

For to år siden (16. september 2002) var Sunndal Sparbank den billigste banken på DinSide Økonomis boliglånsprisliste med en effektiv rente på 8,064 prosent (innen 60 prosent). Den dyreste var Stadsbygd Sparebank som skulle ha 9,184 prosent i effektiv rente, altså 1,1 prosentpoeng mer enn den billigste.

Nå er billigste bank på listen Landkreditt Bank som tar 2,95 prosent i effektiv rente. Den dyreste er Nordea (øvrige kunder) som har en pris på 4,107 prosent. Det gir også en forskjell på godt 1,1 prosentpoeng.

I renteeksemplene nevnt ovenfor er det bare tatt med banker som tilbyr lån til alle. På listen er det for eksempel tre banker som er billigere enn Landkreditt Bank. Men disse tilbyr altså bare lån til en spesifikk gruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer