Spar tusener på medisin

Sjekk DinSides pristest.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har ofte flere valg når du skal få behandling for alt fra beinskjørhet til høyt blodtrykk og allergi. Velger du de billigste, men mindre kjente alternativene, kan du spare tusenlapper.

Når patentet på et legemiddel blir fjernet etter 20 år, er det nemlig fritt fram til å lage nøyaktige kopier med samme virkestoff men under andre merkevarenavn.

DinSide har sammenlignet priser på original- og kopivarianten på seks vanlige reseptpliktige legemidler, blant annet mot allergi, beinskjørhet og høyt blodtrykk. På fire av dem sparer du mer enn 70 prosent dersom du kjøper billigvarianten. Se tabell lenger ned i saken.

Les også: Gå gratis til legen

Kjøper du for eksempel en pakke med 100 Zyrtec-tabletter mot allergi, må du betale mer enn 300 kroner på to av apotekene i DinSides pristest. Går du derimot for kopivarianten Cetirizin, koster det deg bare 73 kroner.

Og velger du originalmedisinen Fosamax mot beinskjørhet, må du ut med hele 798 kroner sammenlignet med 191 kroner for kopien Alendronat.

Rådyre originalerVi har innhentet priser fra de tre apotekkjedene Alliance apotek, Vitusapotek og Apotek 1. Siden prisvariasjonen mellom de ulike apotekene var veldig liten, har vi regnet ut gjennomsnittsprisen for legemidlene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer