Spar tusenlapper på nett-tv

Du ofrer noe, vinner mye og sparer enda mer.

FREMTIDEN: Å velge selv hva man vil se er ikke bare behagelig. Det er også billigere.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FREMTIDEN: Å velge selv hva man vil se er ikke bare behagelig. Det er også billigere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle de norske TV-kanalene har i dag nett-TV.

Det betyr at du med en PC på skjermen kan styre din egen TV-kveld.

Her er de norske TV-kanalenes nett-tilbud

Men lønner det seg rent økonomisk å si opp TV-abonnementet å satse alt på nett?

Dyrt med TV

La oss først se på hva du sparer ved å kutte ut ditt gamle TV-tilbud.

Har du en TV uten tuner, eller bruker en stor PC-skjerm, trenger du ikke betale NRK-lisens. Dermed slipper du unna 2.478 kroner i året bare der.

Grunnpakkene til TV-tilbyderne koster også. Gets startpakke for kabel-TV, med det digitale grunntilbudet, koster minst 3.588 kroner i året. De enkleste parabol-tilbudene fra Viasat og Canal Digital koster på sin side 2.388 kroner. I tillegg kommer eventuelle gebyrer for dekodere og installasjon.

Kunne du tenke deg å droppe vanlig TV-sendinger? (Avsluttet)
Ja(79%) 1390
Nei(21%) 365
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dermed har vi en gjennomsnittlig utgift på rundt 5.500 kroner i året for et grunnleggende TV-tilbud i stua.

Flere tusen kroner billigere

Alle de norske kanalene kan nå skilte med nett-tilbud. De koster alt fra ingenting til mange tusen kroner i året.

For det grunnleggende TV-tilbudet trenger du ikke de dyreste løsningene. 899 kroner for TV 2 Sumo Pluss, 759 kroner året for TV Norges Maxdome og 348 kroner året for Viasats og TV 1000 sin billigste Viaplay koster deg totalt 2.006 kroner. NRK er gratis, og TV 3 og Viasat 4 inngår i Viaplay.

Dette blir dermed rundt 3.500 kroner billigere enn vanlig TV i året.

Her er de beste TV-guidene på nettet

Du får ikke tilgang på alt du fikk via vanlig TV-signaler, og noe av det vil være i dårligere kvalitet. Samtidig kan du selv velge hva du vil se når, mye av det uten reklame. De fleste løsningene gir deg også muligheten til å streame vanlige TV-sendinger live, om du bare vil sovne på sofaen til en dårlig sitcom en sen ettermiddag.

GØY: Slår du ut håret med for eksempel den dyreste Viaplay-pakka, får du både serier, filmer og norsk reality.
GØY: Slår du ut håret med for eksempel den dyreste Viaplay-pakka, får du både serier, filmer og norsk reality. Vis mer


Og det du eventuelt mister av TV-tilbud vinner du raskt tilbake når du begynner å bli komfortabel med å bruke tjenester som Youtube og filmleie på TV-skjermen.

I pose og sekk

Har du mer avanserte TV-pakker i stuen din betaler du langt mer enn rundt 5.500 kroner i året. For å erstatte dette må du punge ut enda mer til nett-TV.

For de dyreste nett-TV-løsningene, som gir deg både serier, filmer og sport, må du ut med til sammen 5.146 kroner årlig.

Men det kan fortsatt lønne seg. Sammenliknet med for eksempel Gull-pakken til Viasat, som sammen med NRK-lisensen vil koste deg minst 8.466 kroner i året.

Og om du dropper ditt gamle, grunnleggende TV-tilbud og kjøper totalpakken på nett, kan du dermed få et mye rikere TV-tilbud til omtrent samme pris.

Thomas vraker RiksTV i raseri

Er du villig til å ofre ditt vanlige TV-tilbud? Eller liker du å slippe å velge selv hva du vil se? Si din mening under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer