Spar tusenvis på et par timer

Vi viser deg hvilke avtaler du bør se gjennom, og hvor lett du kan spare flere tusen kroner.

Går du gjennom forsikringer og strømavtaler blir det fort mange tusen å spare, og det krever liten innsats. Foto: All Over Press
Går du gjennom forsikringer og strømavtaler blir det fort mange tusen å spare, og det krever liten innsats. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Januar er tiden for å rydde opp i økonomien, og det skal faktisk en minimal innsats til for å spare inn noen tusen kroner med veldig enkle grep.

Her viser vi deg hvordan du enkelt kan få lavere utgifter på alt fra strøm til forsikring ved å sammenligne priser og rydde opp i avtalene du allerede har.

>> Slik kan du få bedre råd i 2013

Bytt strømselskap

NVE har tidligere påpekt at norske husholdninger kunne spart totalt 570 millioner kroner på å bytte til en bedre strømavtale. Med tanke på hvor enkelt det er å bytte strømleverandør, er dette et overraskende høyt tall.

Tall DinSide har fått fra Nord Pool Spot, som er en børs for kjøp og salg av strøm i det nordiske markedet, viser dessuten at vi er inne i årets dyreste måneder. I 2012 hadde februar de høyeste gjennomsnittlige spotprisene på 35,8 øre per kWh i Oslo. Også i 2011 var januar, februar og mars de tre månedene med høyest snittpriser på strøm. Da lønner det seg å velge den billigste leverandøren.

Ved hjelp av DinSides strømkalkulator kan du enkelt finne ut hvilken strømleverandør som har det billigste alternativet for deg, og hvor mye du vil spare ved å bytte fra den avtalen du har i dag.

Med vårt eksempel får vi opp en innsparing på 870 kroner i løpet av ett år, hvis forskjellen på nåværende og ny pris vedvarer. Kanskje ikke store beløpet, men sett opp mot hvor enkelt det er å bytte, bør det for mange være verdt det.

Når du sjekker strømpriser i vår kalkulator, bør du merke deg navnet på strømavtalen, så du velger riktig avtale på leverandørens nettsider.

Les også: Dette er den billigste strømavtalen

Bytt forsikringsselskap

Slett ikke alle har oversikt over om de er riktig forsikret, og hvor mye de egentlig betaler hvert år til forsikringsselskapet. Nettopp derfor bør du studere forsikringsavtalene du har nærmere, og sammenligne priser hos forskjellige selskaper.

Via Finansportalen.no får DinSide sin Totalforsikringskalkulator, der du kan sjekke hva som er det billigste alternativet for deg. Vi har plottet inn hvor mye det koster for en forsikringspakke på bil, villa, innbo og helårs reiseforsikring.

Med vårt utgangspunkt får vi opp en prisforskjell på 4.000 kroner mellom det billigste og det dyreste alternativet.

Pass også på at du er riktig forsikret. Sjekk for eksempel om du har oppgitt riktig kjørelengde per år på bilforsikringen, og om du har oppgitt riktig verdi på dine eiendeler i innboforsikringen.

For et anslag på hva dine eiendeler faktisk er verdt, kan du prøve Finans Norges (FNO) innbokalkulator.

Les også: Disse bør ha en livsforsikring

Bytt mobilabonnement

Mange av oss har hatt samme mobilabonnement siden tidenes morgen, men med økt bruk av smarttelefon og mobilsurfing er det slett ikke sikkert det gamle abonnementet lønner seg. Det fikk en av våre lesere erfare. Han oppdaget at han med sitt gamle Telenor-abonnement betalte mer for mobilsurfing i Norge enn i utlandet.

For å få et så riktig - og rimelig - mobilabonnement som mulig, bør du tenke gjennom hvor mye du faktisk ringer, sender sms og surfer. På telepriser.no kan du legge inn eget forbruk, og finne et mobilabonnement tilpasset ditt månedlige forbruk.

Les også: Pass på når du mobilsurfer her, det blir fort dyrt!

Spar på TV-utgiftene

Tiden er straks inne for å betale en av årets mest forhatte regninger, nemlig NRK-lisensen. I 2013 er lisensen på totalt 2680,56 kroner fordelt på to forfall, ett i januar og ett i juli.

Ser du mest filmer og serier, kan du muligens spare deg for hele NRK-lisensen. Ifølge Forbrukerombudet skal du kunne si opp kringkastingsavgiften, men beholde fjernsynsapparatet som monitor for å kunne se på for eksempel DVD-er.

På NRKs nett-TV får du tilgang på alle programmer, mens tjenester som Netflix og HBO Nordic gir deg tilgang på både filmer og serier til en rimelig penge per måned.

Syns du det høres drastisk ut å kutte ut hele tilbudet, vil det uansett kunne lønne seg å se nærmere på hvilken kanalpakke du har, og om du faktisk ser på kanalene du har tilgang til.

Ved å bytte til en mindre kanalpakke kan du fort spare 200-300 kroner per måned.

Les også: Se hva du bør tenke på når det gjelder pensjon

Bytt bank

Vi har sett på hvor mye man kan spare på et lån på 2 millioner kroner, innenfor 60 prosent sikkerhet. Ifølge Finansportalens oversikt, skiller det 1.092 kroner i månedlig betaling på det billigste og dyreste lånet.

Har du blant de dyreste bankene, kan du dermed spare 13.104 i året ved å bytte til den billigste banken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer