Bli kvitt gjeld

Spareapp skal hjelpe deg å få ned gjelda

Det bør bli lettere å kvitte seg med dyr gjeld, mener ekspertene. Dette kan kanskje en app-nyhet bidra til.

ØNSKEDRØM: Mange nordmenn sitter med gjeld på flere ganger inntektstørrelsen sin, og det å bli gjeldfri kan føles som en fjern drøm. Derfor kan spareprodukter myntet på å hjelpe deg å nedbetale det du skylder, spesielt den dyre kreditt- og forbruksgjelda, være kjærkomment. Foto: Dreams/Dinside
ØNSKEDRØM: Mange nordmenn sitter med gjeld på flere ganger inntektstørrelsen sin, og det å bli gjeldfri kan føles som en fjern drøm. Derfor kan spareprodukter myntet på å hjelpe deg å nedbetale det du skylder, spesielt den dyre kreditt- og forbruksgjelda, være kjærkomment. Foto: Dreams/Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andelen nordmenn med gjeld over tre ganger egen inntekt øker. Dét er urovekkende.

Når gjeldsgraden blir for høy, kan du få problemer med å takle de økonomiske forpliktelsene dine, og du blir ekstremt sårbar for endringer, slik at en relativt liten hendelse som du burde kunne takle, for eksempel at renten går litt opp eller at vaskemaskinen bryter sammen, får veldig store konsekvenser for husholdningen din.

Usikret gjeld blir nå samlet i gjeldsregistrene, slik at lånetilbydere og privatpersoner får bedre oversikt over hvor mye de har i kredittkort- og forbrukslångjeld.

Du kan «spare» ned gjelda

Men, hvordan få ned gjelda, både den dyre, usikrede, samt sikret gjeld, som boliglån?

Spareappen Dreams er lastet ned over 570.000 ganger fra Google og App Store per 24. januar, og nå kommer snart en ny funksjon i appen som skal hjelpe brukerne å få bukt med gjelda si.

Du kan nemlig snart, i tillegg til å spare mot et drømmehus eller -reisemål, også betale ned gammel kredittkortgjeld og gamle forbrukslån via appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer