Sparebank 1 advarer om svindel

Sparebank 1 advarer kunder om svindelforsøk på e-post og SMS.

ADVARER: - Får du denne typen henvendelse, er det svindel! advarer Sparebank 1 på sine Facebooksider. De oppfordrer til å ikke trykke på linken. Foto: Kristin Sørdal
ADVARER: - Får du denne typen henvendelse, er det svindel! advarer Sparebank 1 på sine Facebooksider. De oppfordrer til å ikke trykke på linken. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Sparebank 1 varsler nå om svindelforsøk.

De har mottatt flere meldinger fra kunder som har fått en e-post/SMS fra noen som utgir seg for å være Sparebank 1 – der også bankens logo benyttes.

- Får du denne typen henvendelse, er det svindel! advarer Sparebank 1 på sine Facebook-sider.

Banken har også sendt ut en pressemelding med informasjon om svindelforsøket.

- Ikke trykk på linken

Banken opplyser at kunden i den gjeldende svindelhenvendelsen typisk blir fortalt at kort og kontoer er deaktivert på grunn av mistenkelig aktivitet, og det er vedlagt en link som sender kundene til en falsk SpareBank 1-side.

Trykker du på linken, får du beskjed om å taste inn kortinformasjon eller personlig informasjon som for eksempel fødselsnummer, engangskoder og BankID-passord. Slik kan svindlerne ta kontroll over kortet eller kan benytte BankID.

Dette er et typisk svindelforsøk som med jevne mellomrom dukker opp - hvor altså svindlerne utgir seg for å være banken din eller andre du kan ha et forhold til. Nordea advarte for eksempel om en liknende svindel i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer