Utsette fakturabetaling

Sparebank 1 tilbyr seg å betale regningen din, og gir deg tre måneder utsettelse

Sprekt gjort, mener Forbrukerrådet.

KJØPE MER TID: Nå kan du snart utsette fakturabetaling via mobilbanken dersom du er Sparebank 1-kunde, men husk at du får et administrasjonsgebyr på 99 kroner hver gang du utsetter. Ifølge Forbrukerrådet er dette et bedre alternativ enn inkasso. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KJØPE MER TID: Nå kan du snart utsette fakturabetaling via mobilbanken dersom du er Sparebank 1-kunde, men husk at du får et administrasjonsgebyr på 99 kroner hver gang du utsetter. Ifølge Forbrukerrådet er dette et bedre alternativ enn inkasso. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dumper det ned regninger i postkassen som du på ingen måte kan betale før de forfaller? I stedet for at de går til inkasso, tilbyr Sparebank 1 snart alle kundene sine å betale regningene for dem og gi tre måneder utsatt betalingsfrist.

Dette er for å hindre at flere nordmenn tyr til forbrukslån for å gjøre opp for seg, samt å spre utgiftene på flere lønninger, slik at de blir lettere å håndtere, ifølge en pressemelding.

- Det håper vi vil bidra til å forebygge både betalingsproblemer og inkassosaker, sier Beate Søberg, direktør for finansiering.

Den nye løsningen åpner for at du kan utsette fakturaer via mobil- og nettbanken, hvor du også får en totaloversikt over utestående beløp.

Foreløpig er det kundene i Sparebank 1 Midt-Norge som får teste løsningen, men på sikt skal den bli tilgjengelig for alle bankkundene.

- Sprekt

I praksis fungerer altså betalingsutsettelsen slik at Sparebank 1 tar regningen for deg, og sender deg en ny faktura på samme beløp med tre måneder ekstra betalingsfrist.

Kunden kan maks få fire utsatte fakturaer til enhver tid, og hver regning kan ikke være høyere enn fire tusen kroner. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på 99 kroner per faktura, men tjenesten er rentefri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer