Sparebankene hevder seg i kåring av Norges beste banker

Sparebank 1 Søre Sunnmøre kåret til beste totalbank av Norsk Familieøkonomi.

Skandiabanken hevder seg helt i toppen i kåringen av Norges beste totalbank, og er dessuten best på lån over 2 millioner. DNB er best av storbankene, men taper terreng sammenlignet med fjorårets kåring. Foto: Montasje: Øivind Idsø
Skandiabanken hevder seg helt i toppen i kåringen av Norges beste totalbank, og er dessuten best på lån over 2 millioner. DNB er best av storbankene, men taper terreng sammenlignet med fjorårets kåring. Foto: Montasje: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en stor sammenligning utført av Norsk Familieøkonomi er det jevnt over sparebankene som hevder seg i toppen av de ulike kategoriene. De største bankene er fortsatt konkurransedyktige på store lån, men de taper terreng sammenlignet med tidligere år.

Flere vinnere

Undersøkelsen tar for seg flere kategorier, og det er bare én bank som stikker av med seieren i mer enn én kategori. Norsk Familieøkonomi har kommet frem til følgende vinnere:Beste boliglån 1 million: Sparebanken ØstBeste boliglån 2 millioner: SkandiabankenBeste brukskonto: yA Bank Beste høyrente 50.000: Nordax FinansBeste høyrente 500.000: Nordax FinansBeste BSU: Høland og Setskog sparebankBeste totalbank: Sparebank 1 Søre SunnmøreI kåringen av beste totalbank har undersøkelsen tatt utgangspunkt i banker som tilbyr både boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU. Eksempelkunden har 75.000 kroner på BSU-konto, 50.000 kroner på høyrentekonto og 2 millioner kroner i boliglån. Brukskonto vurderes utfra om man går i overskudd eller underskudd på et gjennomsnittlig bruksmønster (renter minus gebyrer).

På andreplass finner vi Skandiabanken, som også er best på lån over to millioner. Når du skal vurdere hvilken bank som er best for deg, må du se på hvilke tjenester du i størst grad bruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer