Sparebankene vil ikke betale

Kontant nei fra Terra-Gruppen

Publisert
Sist oppdatert

Styreleder Gabriel Block Watne avviser at Terra-Gruppen og sparebankene skal dekke kommunenes tap på investeringene i USA.

Kristin Halvorsen ber bankene dekke tapet

- Det er ikke forretningsmessig, juridisk eller moralsk riktig å kreve at Terra-Gruppen og sparebankene nå skal garantere for ytterligere midler til Terra Securities, sier styreleder Gabriel Block Watne.

Han mener en slik garanti ville være i strid med prinsippene for god forvaltning av betrodde midler som kjennetegner det norske sparebankvesenet.

Tidligere onsdag oppfordret finansminister Kristin Halvorsen (SV) de sparebankene som møtes i Oslo torsdag, til å hjelpe kommunene ut av det uføret som har rammet dem på grunn av investeringene gjennom konkursrammede Terra Securities.

Det var Kredittilsynet som utløste konkursen i selskapet da det sent tirsdag kveld varslet at konsesjonen ville bli inndradd.

Terra viste vilje

- Terra Securities har vist vilje til å finne en løsning med kommunene og strukket seg langt i sine forslag til løsninger, sier styrelederen.

- Muligheten for å komme fram til en løsning med kommunene har imidlertid falt bort fordi Terra Securities nå er slått konkurs etter at Kredittilsynet har varslet at selskapets konsesjoner blir trukket tilbake, sier styrelederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer