Frist for BSU og IPS

Sparefradragene du vil ha på årets skattemelding

Pass på å føre over til BSU- eller IPS-sparingen din i tide.

SPARING MED SKATTEFORDEL: Du får skattefradrag på beløpet du setter inn på BSU-kontoen, men da må du passe på at det rekker å registreres i banksystemet før 2019 er omme. Foto: DNB.
SPARING MED SKATTEFORDEL: Du får skattefradrag på beløpet du setter inn på BSU-kontoen, men da må du passe på at det rekker å registreres i banksystemet før 2019 er omme. Foto: DNB. Vis mer
Publisert

Juleferien er i gang for mange av oss, og da er det en befrielse å legge vekk alt som har med jobb og privatøkonomi å gjøre, bare nyte høytida, og spare bekymringene til det nye året.

Men, det er noen fordeler du nok vil ha med deg på skattemeldingen for 2019, og de må du sikre deg før nyttårsaften.

Boligsparing for unge (BSU)

Den gunstige boligsparekontoen for unge har skattefradrag på innskuddet du setter inn hvert år, et fradrag du får til odel og eie.

Det eneste du må huske på for å få fradraget med på skattemeldingen er å sette inn pengene før vi går inn i det nye året og påse at du har høy nok skattepliktig inntekt i 2019 til å få med fradraget.

For å få BSU-fradrag

Hvis du sparer full kvote på 25.000 kroner i BSU, får du skattefradrag på 5000 kroner. Det betyr at du må ha en inntekt som gir deg minst 5000 kroner i skatt, noe du får ved å tjene 74.650 kroner eller mer i året, skriver Smarte penger.

Nå er det ikke så mye å gjøre hvis du ikke tjente nok i 2019 til å få fullt fradrag, men du kan fortsatt rekke å sette penger inn på BSU-kontoen.

DNB, Danske Bank, Nordea, Sbanken og Sparebank 1 har nemlig BSU-frist selveste nyttårsaften, tirsdag 31. desember.

Det er likevel lurt å ikke vente til aller siste time med å føre over, og helst gjøre det dagen før.

For å være sikker på at overføringen eller betalingen går gjennom før vi skriver 2020, er det lurt å gjennomføre den i god tid før klokka 14:00. Skal du føre over fra en annen bank, bør dette gjøres et par dager før fristen.

Individuell pensjonssparing (IPS)

Du får utsatt skatt på innskuddene dine med IPS, som du må betale tilbake når du begynner å få dine første IPS-utbetalinger.

Maksbeløpet du kan sette inn i IPS hvert år er på 40.000 kroner, og den utsatte skatten utgjør 22 prosent av innskuddet ditt i 2019.

Her er siste frist for innbetaling til din IPS-konto hos noen av bankene:

  • Storebrand: 27. desember er absolutt siste frist for innbetalinger, dersom du har en løpende avtale hos dem. Det er et godt råd å gjøre alt slikt litt før absolutt siste frist, understreker banken overfor Dinside.no.
  • Sbanken: søndag 29. desember.
  • DNB og Sparebank 1: Fristen for å sette inn et beløp er 30. desember klokka 12.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer