Spar penger med

Sparepengekalkulatoren

Hvor lenge varer sparepengene dine? Oppgi hvor mye som er oppspart og hvor mye du vil ta ut hver måned.

SPARING: Her kan du finne ut hvor lenge sparepengene dine rekker. Foto: NTB Scanpix
SPARING: Her kan du finne ut hvor lenge sparepengene dine rekker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sparepengekalkulator

Forklaring på de forskjellige punktene i kalkulatoren finner du ved å klikke på spørsmålstegnene.

Resultatet ser du i bunnen av kalkulatoren.

Hvor lenge varer sparepengene?

Oppgi hvor mye som er oppspart og hvor mye du vil ta ut hver måned. Kalkulatoren bruker nominelle, eller løpende kroner. Om du beregner utbetalinger som ligger langt frem i tid, må du tenke på at pengeverdien faller. Om vi har 2,5% inflasjon hvert år, som Norges Bank styrer etter, vil 100 kroner om tjue år ha samme kjøpekraft som 61 kroner har idag. Du kan ta hensyn til fallet i pengeverdien i utbetalingsperioden ved å velge en lav rentesats – 0,5%–1,5% – under beregningen.

Månedlig uttak

Sett inn den summen du hver måned vil ta ut fra de oppsparte midlene.

Etter at sparingen er over

Etter mange års sparing er det kanskje på tide å begynne å bruke av sparepengene. Hvor mye vil du ha oppspart når den tiden kommer?

Renten på lang sikt

I skrivende stund (høsten 2008) er innskuddsrenten over syv prosent. De siste årene har den kanskje i snitt ligget på tre-fire prosent og vil nok komme tilbake hit nokså raskt. Vær oppmerksom på at pengeverdien faller med tiden, noe du kan kompensere for i kalulatoren ved å benytte en rente på f.eks. 0,5%–1,5% under beregningen. Det burde tilsvare forventet realrente i årene som kommer.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer