Sparer hver gang de bruker kortet

Julehandelen sikrer nordmenn ekstra penger på konto.

Noen nordmenn sparer mye penger mens de handler julegavene. Foto: ddp/colourbox.com
Noen nordmenn sparer mye penger mens de handler julegavene. Foto: ddp/colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du bankkort til å betale med, noe vi gjør i større og større grad, så tilbyr nå flere banker deg muligheten til å spare mens du handler.

Når du betaler med kort, kan nettbanken runde av opp til et beløp og overføre vekslepengene rett på sparekonto. Nordea var først ute i Norge med sin Mikrospar, men Landkreditt Bank tilbyr også løsningen.

– Dette er en fin måte å spare på. Det er litt slik som det var før, da kontanter var mer brukt opp vekslepengene gjerne fylte lommene når du kom hjem fra handletur. Ofte ble disse lagt på en sparebøsse. Nå kan du spare på samme måten når du handler med kort. Smartspar sørger for at «vekslepengene» går rett inn på sparekonto, sier markedssjef i Landkreditt Bank Hanne Guttormsen.

Hun forteller at det første året med Smartspar har vært en testperiode. Foreløpig har 5,6 prosent av betalingskortene til Landkreditt spareavtalen Smartspar.

SE OGSÅ: Disse pengene bør du la stå

Sparer uten at du merker det

Spareordningen fungerer slik at du setter opp en avtale i nettbanken om et fast trekk til sparekonto hver gang du drar kortet. Du kan for eksempel velge at beløpet du handler for, rundes av til nærmeste hele 50 krone, og det overskytende overføres til sparekonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer