Råd om økonomi

Sparetipsene som kan gi deg mange ekstra tusenlapper

Fritid er en gyllen anledning til å sjekke om du kan få bedre vilkår på de økonomiske avtalene dine.

SPARING: Det er vanskelig å finne tid i en travel hverdag til å gjennomgå boliglån, forsikringer, sparekontoer og pensjonsavtalene du har for å se om du har de beste vilkårene du kan få. Påskeferien, derimot, kan gi deg den tiden du trenger for å gjøre en god deal. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SPARING: Det er vanskelig å finne tid i en travel hverdag til å gjennomgå boliglån, forsikringer, sparekontoer og pensjonsavtalene du har for å se om du har de beste vilkårene du kan få. Påskeferien, derimot, kan gi deg den tiden du trenger for å gjøre en god deal. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Hver måned trekkes det penger fra kontoen din som gjerne går til boliglån, studielån, ulike forsikringer, pensjonssparing, medlemskap og annet. Når var sist gang du sjekket om du har de beste rentene, prisene og vilkårene du kan få?

Hverdagen er travel for de fleste, og etter en lang arbeidsdag og aktiviteter om ettermiddagen og kvelden, er det nok mer fristende å slenge seg i sofaen med en god TV-serie enn å logge seg inn i nettbanken og studere tall og kontoer.

Påsken byr på noen ekstra feriedager, og kanskje det er lurt for deg å sette av litt tid til å gjennomgå de ulike økonomiske avtalene du har tegnet. Under får du derfor noen tips til hvordan du kan gå fram og forhåpentligvis spare noen kroner her og der, som til sammen blir en god sum du kan bruke på andre artige ting i tiden framover.

Renter og avdrag på boliglån

I slutten av mars økte Norges Bank styringsrenten, og flere banker har varslet at de setter opp utlånsrentene sine. De bankkundene som har fått rentevarsel vil se økte renter på lånene sine i mai.

Renteøkning er en gyllen anledning for deg med boliglån å sjekke om du har den beste renten du kan få, for eksempel via Finansportalen. Hvis du ikke har det, bør du prøve å forhandle deg til en lavere rente i eksisterende bank, eller rett og slett bytte bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer