Spare til bolig og pensjon

Sparetipsene som kan sikre deg nesten 15.000 kroner mindre i skatt i 2018

Finn ut av sparepotensialet ditt og sett av et månedlig beløp, slik at du får mest ut av bolig- og pensjonssparingen din i 2018.

MAKS UTTELLING PÅ BOLIGSPAREKONTOEN: Ved å planlegge privatøkonomien din nøye i det nye året, kan du gå inn i 2019 med maksbeløpet på 25.000 kroner trygt på BSU-kontoen. Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix.
MAKS UTTELLING PÅ BOLIGSPAREKONTOEN: Ved å planlegge privatøkonomien din nøye i det nye året, kan du gå inn i 2019 med maksbeløpet på 25.000 kroner trygt på BSU-kontoen. Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det finnes spareløsninger som gir deg et maksimalt innskudd du kan sette inn i løpet av året. Dette gjelder for eksempel Boligsparing for unge (BSU) og Individuell pensjonssparing (IPS).

I BSU kan du sette inn opp til 25.000 kroner i året, mens i IPS er det mulig med et innskudd på hele 40.000 kroner årlig, etter at pensjonsspareløsningen fikk nye regler i 2017.

Du får et skattefradrag på 20 prosent av BSU-innskuddet ditt, som kan bli på 5.000 kroner, hvis du setter inn maksbeløpet.

I IPS får du utsatt skatt på 23 prosent av ditt årlige innskudd, altså opp til 9.600 kroner, men husk at dette er skatt du må betale når du får pensjonspengene utbetalt.

For å fylle opp bolig- og pensjonssparingen din i løpet av 2018, er det lurt å begynne planleggingen tidlig. Her får du rådene til hvordan du skal gå fram.

Finn sparepotensialet ditt

Det første du må gjøre er å etablere hva det er du skal spare til, samt hvor mye du skal spare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer