Sparefrister for 2020

Sparing gir skattefradrag - bare tenk deg om før du fyller opp

Noen kan faktisk gjøre det lurt i å droppe BSU- eller IPS-sparingen i år. Les hvem i saken under.

SPARING: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha en bufferkonto. Video: Cecilie Tvetenstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heldigvis nærmerer 2020 seg slutten.

De fleste har nok fått privatøkonomien sin preget av pandemien som har herjet i år, enten grunnet permitteringer og/eller flere rentekutt. Og, mange vil nok bare at året skal være omme i håp om at i 2021 kan det bare gå oppover.

Men, det er én - eller to - siste ting du bør huske på før nyttårsaften, nemlig å fylle opp BSU- eller IPS-kontoen, slik at du får med deg skattefradragene.

Samtidig er det nok noen som bør tenke seg om to ganger før de fyller opp og låser pengene sine i spareproduktene. Hvem dette er, kan du lese om nedenfor.

Her er fristene

Først skal du imidlertid få oppgitt fristene for å fylle opp sparekontoene hos et knippe banker:

- Husk at for å få BSU- eller IPS-fradraget må du ha så høy inntekt at du betaler skatt. Betaler du ikke skatt, får du heller ikke fradrag. Du må tjene vesentlig over fribeløpet på 55.000 kroner for å få glede av skattefradragene, påminner spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet overfor Dinside.

Disse bør droppe BSU og IPS i år

Som sagt innledningsvis, har 2020 vært et tøft år for oss alle - i større eller mindre grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer