Frist for BSU og IPS

Sparing med skattefradrag? Her er fristene du må huske

Da sikrer du deg skattefordeler i 2019.

BARE DAGER IGJEN: Skal du sette inn penger på BSU innen utgangen av året, er aller siste frist nyttårsaften. Pass på at du fører over før klokken 14:30. Foto: Colourbox
BARE DAGER IGJEN: Skal du sette inn penger på BSU innen utgangen av året, er aller siste frist nyttårsaften. Pass på at du fører over før klokken 14:30. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har allerede minnet deg på fristen for å flytte aksjer og fond over på aksjesparekonto (ASK), men siden den gang er fristen utsatt enda et år.

Det er, imidlertid, noen andre frister du bør få med deg:

Frist for BSU på nyttårsaften

For å være helt sikker på at du rekker fristen for å spare årets BSU-beløp, bør du kontakte din bank og spørre spesifikt om dette.

Fristen for å sette penger inn på BSU er mandag 31. desember, selveste nyttårsaften, klokken 14:00 hos Nordea, 14:15 hos Danske Bank og 14:30 hos DNB. Dette er dermed noe du bør gjøre i god tid før nyttårsfesten.

Storebrand har BSU-frist noen dager tidligere, nærmere bestemt fredag 28. desember klokken 15:00.

BSU er en sparekonto for alle under 34 år. Du kan sette inn inntil 25.000 kroner i året, og får et skattefradrag på 20 prosent på innskuddet ditt. Pengene du sparer i BSU må brukes til egenandel ved boligkjøp, eller nedbetaling av boliglån. Maksimalt sparebeløp er 300.000 kroner.

For å få fullt skattefradrag fra BSU, må du ha en inntekt som gir deg minst 5.000 kroner i skatt, som du får ved å tjene 74.650 kroner årlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer