Sparing: Se forskjellene

Dagens lave rentenivå gjør at du ikke blir rik ved å putte pengene i banken. Likevel er tendensen klar: Jo mer du har, jo bedre vilkår får du. I hvert fall hvis du ikke har riktig bank.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Familie B med Karianne og Erlend i spissen har lite penger å sette i banken. Vi forutsetter likevel at de klarer å bygge seg opp en buffer på 20.000 i året.

Familien har valgt Nordea som sin bankforbindelse, og har dessverre liten grunn til å rope hurra for rentebetingelsene. Snaue 0,5 prosent frister Nordea med for beløp under 75.000 kroner.

For familie A er situasjonen en annen. Preben og Marte har rundt 500.000 i egenkapital og rykker opp til 2,25 prosent i rente. Ikke den store summen her heller, men som tabellen nedenfor viser er forskjellene tydelige.

Bytt bank

Situasjonen er likevel ikke helt svart for Karianne og Erlend. Løsningen er å velge en bank som gir bedre rentebetingelser. Skandiabanken er ett av flere eksempler, ettersom de gir 2,10 prosents rente uavhengig av hvor mye penger du setter inn.

Innskuddsrentene i Nordea
SparebeløpRentesats
Fra 0 til 75.000.-0,5 %
Fra 75.000,- til kr 250.0001,75 %
Fra 250.000 og oppover2,25 %
Kilde: Nordeas nettsider 4/11-03
Renten i hvert beløpsintervall regnes fra første krone.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer