Sparte 2.100 kroner med to kalkulatorer

Ved bare å bruke to kalkulatorer, Mobiltelefonkalkulatoren og Strømkalkulatoren, fant DinSide Økonomis redaktør for egen del årlige innsparinger på 2.100 kroner.

Pent hus - dyrt å varme opp! Foto: Jon Erland Madsen
Pent hus - dyrt å varme opp! Foto: Jon Erland Madsen Vis mer
Publisert

Det er greit at avisene stadig bringer oversikter over billigste bank og billigste e-verk. Men hva sparer JEG på å bytte? Hva utgjør forskjellen for min strømregning og mine lån?

Mobiltelefon: 503 kroner

Jeg var blant de mange som sommeren 1996 sprang i butikken og kjøpte mobiltelefon til én krone. Vilkåret var at jeg tegnet abonnementet Telenor Privat 200. Jeg var inntil for to dager siden en av de altfor mange som stadig satt med dette abonnementet.

Jeg bruker nemlig ikke mobiltelefonen annet enn på vei til og fra jobben. Vanligste samtale er hjem, for å varsle at jeg er på vei og spørre om jeg skal handle noe.

Om kvelden bruker jeg aldri mobiltelefon. Aldri heller i helgene. Jeg ringer aldri ut av landet fra mobiltelefon.

Jeg stilte derfor spakene i Mobiltelefonkalkulatoren på ett minutts samtale pr. dag i arbeidstiden. Kalkulatoren har videre en spak som indikerer hvor mye av samtalene som går til ett og samme nummer. Jeg satte den på 75 prosent.

Teppet gled tilside

Kalkulatoren anbefaler Netcom Fritid. Det skal koste meg 1.697 kroner i året. Telenor Privat 200 koster meg 2.400 kroner i året. 703 kroner spart. Men siden jeg må betale 200 kroner i innmeldingsavgift til Netcom, blir besparelsen første året bare 503 kroner. Det første året hadde det vært billigst å bruke Telenor Ring Kontant. Dette abonnementet gir 60 kroner høyere regning pr. år, men jeg hadde sluppet innmeldingsavgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer