Speil avslører PIN-kodene

Speil, køer og moderne kasser er noe av det du bør være oppmerksom på.

- Skjul PIN-koden, sier politiet, men mange steder er det lettere sagt enn gjort. Foto: Elisabeth Dalseg
- Skjul PIN-koden, sier politiet, men mange steder er det lettere sagt enn gjort. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man blir bedt om å skjule koden, men mange butikker har speil over eller ved betalingsterminalen, noe som gjør det mye enklere å snappe PIN-kodene. Det som virkelig plager meg, er at disse er skråvendt, så alle kan se hva man gjør på bankterminalen. Du trenger ikke lene deg i køen engang for å se hva jeg trykker inn når jeg skal betale, sier Renate (27) oppgitt til DinSide.

Rema 1000 på Ås er et eksempel på en butikk som har speil i nærheten av betalingsterminalen.

- Det er for å motvirke tyverier og hjelpe dem som sitter i kassen slik at de kan se om det er noe i vognene til dem som går forbi. Rett og slett slik at de skal slippe å reise seg opp og ned. Vi har ikke ansett dette som noe problem, sier butikksjef Leif Rune Johannessen hos Rema 1000 på Ås.

Men snapping av PIN-koder er et av flere problemer knyttet til kortsvindel. Speil gjør jobben enklere for dem som driver med dette.

- Vi har nå foliert et speil som er på rulletrappene våre hvor det tidligere var mulig å stå og se på minibanken. Vi har gjort dette etter råd fra politiet, sier senterdirektør Carl Nicolai B. Vold ved Sandvika Storsenter i Bærum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.