Speil avslører PIN-kodene

Speil, køer og moderne kasser er noe av det du bør være oppmerksom på.

- Skjul PIN-koden, sier politiet, men mange steder er det lettere sagt enn gjort. Foto: Elisabeth Dalseg
- Skjul PIN-koden, sier politiet, men mange steder er det lettere sagt enn gjort. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Man blir bedt om å skjule koden, men mange butikker har speil over eller ved betalingsterminalen, noe som gjør det mye enklere å snappe PIN-kodene. Det som virkelig plager meg, er at disse er skråvendt, så alle kan se hva man gjør på bankterminalen. Du trenger ikke lene deg i køen engang for å se hva jeg trykker inn når jeg skal betale, sier Renate (27) oppgitt til DinSide.

Rema 1000 på Ås er et eksempel på en butikk som har speil i nærheten av betalingsterminalen.

- Det er for å motvirke tyverier og hjelpe dem som sitter i kassen slik at de kan se om det er noe i vognene til dem som går forbi. Rett og slett slik at de skal slippe å reise seg opp og ned. Vi har ikke ansett dette som noe problem, sier butikksjef Leif Rune Johannessen hos Rema 1000 på Ås.

Men snapping av PIN-koder er et av flere problemer knyttet til kortsvindel. Speil gjør jobben enklere for dem som driver med dette.

- Vi har nå foliert et speil som er på rulletrappene våre hvor det tidligere var mulig å stå og se på minibanken. Vi har gjort dette etter råd fra politiet, sier senterdirektør Carl Nicolai B. Vold ved Sandvika Storsenter i Bærum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer