Sperr abonnementet for SMS-tjenester

Kan spare foreldre og uoppmerksomme for tusenvis av kroner.

DYRT: For faren som tok kontakt med DinSide ble datterens svar på enkle oppgaver i avisen en dyr affære. Heldigvis fikk han refundert beløpet fra innholdsleverandøren.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Colorbox/Privat
DYRT: For faren som tok kontakt med DinSide ble datterens svar på enkle oppgaver i avisen en dyr affære. Heldigvis fikk han refundert beløpet fra innholdsleverandøren. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Colorbox/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei elleve år gammel jente svarte nylig på noen nøtter i Dagbladet og VG sine lørdagsutgaver.

Lite visste barnet at nøttene var inngangsporter til kostbare SMS-tjenester, som hun tegnet abonnement på ved å svare på nøttene. Kort tid etter havnet det krav på 900 kroner på telefonregningen hennes.

"Hvordan kan dere lure barn og uskyldige lesere på denne måten?" spør faren i en epost til selskapet bak konkurransen.

Han vil ikke stå frem med navn, men vil gjerne advare andre mot samme fellen.

Mor mistet 10.000 kroner med iPhone - sønnen spilte dyrt gangster-spill

Si fra om alderen

Faren fikk refundert pengene til slutt. Men han kunne unngått hele problemet med et par enkle knep.

For det første kunne han ha opplyst om datterens alder til datterens mobiloperatør. Da skal slike konkurranser bli stanset, ettersom de har 18-årsgrense. Forbrukerombudet har nemlig fått gjennomslag for at ingen kan kreve penger fra mindreårige gjennom innholdstjenester til mobil.

- Nå må foreldrene gjøre sin del av jobben og registrere barnet som mindreårig bruker hos mobiloperatøren, sa forbrukerombud Gry Nergård da ordningen ble innført i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer