Kredittkort

Sperrer enkelte kredittkjøp

Har du kredittkort hos Sparebank 1, er det noen kjøp som enten blir umulige eller vanskeligere å gjennomføre enn tidligere.

VARSLER: Nylig fikk alle Sparebank 1-kunder med kredittkort i samme bank en melding hvor de ble informert om de nye reglene som trer i kraft fra 1. november. Les saken for å vite hva regelendringen innebærer. Foto: Sparebank 1
VARSLER: Nylig fikk alle Sparebank 1-kunder med kredittkort i samme bank en melding hvor de ble informert om de nye reglene som trer i kraft fra 1. november. Les saken for å vite hva regelendringen innebærer. Foto: Sparebank 1 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede ikke mulig å benytte kredittkort fra Sparebank 1 til gambling, og nå innfører banken tilsvarende sikkerhetsrutiner på transaksjoner for kryptovaluta og svartebørsmarkedet.

Dette opplyser kommunikasjonssjef Eirin Sørensen Røkke på vegne av Sparebank 1 Kreditt til Nettavisen.

Bakgrunnen for denne regelendringen er en anbefaling fra fagutvalget i Finans Norge. Reglene trer i kraft fra 1. november 2021, og vil ramme de om lag 650 000 nordmennene som har kredittkort hos Sparebank 1.

Krypto-stopp

I praksis vil de nye reglene innebære at kundene ikke lenger kan kjøpe og selge bitcoin/andre virtuelle valuta eller investeringstjenester med mastercard fra Sparebank 1.

- Kredittkortet er ikke ment å være et betalingsmiddel for finansielle spekulasjoner, og å legge på bruksbegrensninger for dette er etter vår mening å ta sosialt ansvar, sier Røkke til Nettavisen.

Hun mener at det er stor risiko forbundet med å bruke kredittkort i gjentakende og økende investeringer i digital valuta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer