- Spesielt

Adrian Viken (32) mottok en svindelmail fra «seg selv».

NESTEN LIK E-POSTADRESSE: Med første øyekast kan det se ut som Adrian Viken har sendt svindelmailen til seg selv. Foto: Skjermdump
NESTEN LIK E-POSTADRESSE: Med første øyekast kan det se ut som Adrian Viken har sendt svindelmailen til seg selv. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har det florert av ulike svindelforsøk, men Adrian Viken fra Inderøy i Trøndelag opplevde et svindelforsøk litt utenom det vanlige.

32-åringen som på fritida er utøver og leder for fotballgruppa i Inderøy Idrettslag, fikk nemlig en e-post tilsynelatende sendt fra sin egen e-postadresse.

- Vi har opplevd ulike svindelforsøk tidligere, men det er første gang jeg ser at avsender utgir seg for å være personen som får e-posten, forteller han til DinSide.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

INGEN FANGST: Adrian Viken synes dette var litt spesielt. Foto: Inderøy IL
INGEN FANGST: Adrian Viken synes dette var litt spesielt. Foto: Inderøy IL Vis mer

Nesten identisk e-postadresse

Det viste seg også at Viken ikke var den eneste som hadde mottatt e-posten.

- Vi har som nevnt opplevd dette tidligere, men omfanget var større denne gang og e-posten var sendt ut til hele organisasjonen. Man hører jo om så mange ulike svindelforsøk, men dette tilfellet var litt spesielt.

Viken forteller at han forsøkte å svare svindleren for å finne ut hva formålet var.

- Jeg fikk ikke noe svar, så det kan hende avsender skjønte hvor dum han hadde vært. Men de som fikk svar fra avsender fikk beskjed om å gå til nærmeste butikk for å kjøpe et gavekort og deretter sende koden tilbake. Jeg er ingen ekspert, men det er jo en veldig tungvint og merkelig framgangsmåte.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Til tross for at e-postadressen nesten var helt identisk, er det ingen som har blitt lurt av svindleren.

- Den var veldig lik, så jeg forstår at folk kan bli skeptiske. Den eneste forskjellen var at det ble brukt bindestrek istedenfor punktum, forteller Viken.

Nå håper han at idrettslaget slipper flere svindelforsøk.

- Heldigvis er ingen blitt lurt, men det er jo både rart og teit å prøve å lure et idrettslag.

- Banditter

I januar skrev DinSide om Spotify, Fjordkraft, Statens vegvesen, Avinor og Politiet som har informert og advart mot ulike svindelforsøk.

For to uker siden advarte Åge Aleksandersen mot aktører som selger falske billetter.

- Nå er det så mange banditter som prøver å lure folk til å kjøpe falske billetter, fortalte han i en video som er lagt ut på artistens Facebook-side.