Spilte bort 70 000 kroner – slipper å betale tilbake

Kunde mente at banken visste at han var spilleavhengig.

SLAPP KREDITTKORTREGNING: Klager slapp å betale tilbake 70 000 kroner. Foto: Erlend Aas / NTB
SLAPP KREDITTKORTREGNING: Klager slapp å betale tilbake 70 000 kroner. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Finansklagenemnda er et klageorgan som behandler klagesaker mot banker, forsikringsselskap, inkassoselskap, og andre finansselskap fra privatpersoner.

I denne saken fikk en mann først innvilget et forbrukslån på 40 000 kroner i november 2021 og deretter et kredittkort med ramme på 30 000 kroner i desember samme år. Ifølge mannen ble pengene brukt på nettspill.

Han mener at banken var klar over at han var spilleavhengig, og dermed ikke skulle fått innvilget søknadene om forbrukslån og kredittkort.

Mener banken visste om spilleavhengighet

Klageren har ved en tidligere anledning hatt lån og kredittkort i banken. Disse ble innfridd samme år og kontoene avsluttet, noe som skjedde før det nye forbrukslånet ble godkjent.

– I anledning kreditten hadde det vært dialog mellom banken og klager om hvorvidt formålet med kredittopptaket var nettspill, skriver Finansklagenemnda i saksfremstillingen.

I forbindelse med den nye kredittkortsøknaden sendte banken en e-post til mannen i september 2021 og spurte om han søkte om kredittkortet med formål om å bruke det til nettspill. Banken viste til store innbetalinger for å nedbetale kreditten, og ba om kontoutskrifter fra klagerens bank som viser betalingene til nedregulering av hans kredittkortgjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer