Spis deg frisk

Ta knekken på influensaen. Her er maten som styrker immunforsvaret.

Ikke la influensaen slå knockout på deg. Foto: colourbox.com
Ikke la influensaen slå knockout på deg. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er som regel ikke den mest utsatte årstiden når det gjelder influensa, men akkurat i år gjør svineinfluensaen som sniker seg innpå oss situasjonen litt mer spesiell.

Les også: Svineinfluensa farligere for fete

Influensavirusene endrer seg for hvert år, og det gjør det vanskelig for immunforsvaret vårt å bekjempe dem. Men hvis du følger disse rådene fra helsenettstedet Health24 kan du gi de sykdomsbekjempende cellene dine best mulige odds for å ta knekken på de lumske basillene.

Generelle forholdsregler

 • Influensavaksine er ingen dum idé for små barn, eldre, syke og personer som bor i store bofellesskap som militærkaserner eller studenthjem. Vaksinen er enkel å få tak i og koster ikke mye. Denne vaksinen er imidlertid til liten nytte ved svineinfluensa. Men det jobbes heldigvis på spreng med å også utvikle en vaksine mot denne skumle influensaen, og ifølge forskerne er den trolig snart klar.

 • Et godt råd er å forsøke å ikke komme i kontakt med smittede venner, familie og kolleger - men det er lettere sagt enn gjort. De fleste er nemlig mest smittefarlige før sykdommen bryter ut. Men du bør likevel holde deg hjemme hvis du har blitt syk, slik at du ikke sprer basillene mer enn nødvendig. Dette er ikke bare hensynsfullt overfor vennene og kollegene dine, men gjør deg også fortere frisk.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer