Spis deg frisk

Er du glad i å spise, men ikke fullt så glad i helsekostprodukter og vitamintilskudd? Her er kostholdstipsene som holder deg sunn og frisk.

Publisert
Sist oppdatert

Et kosttilskudd med vitaminer og mineraler kan være smart for å holde seg frisk og sunn. Men du trenger ikke å knaske tilskudd om du passer på at kostholdet ditt inneholder mange forskjellige næringsstoffer.

- Mat kan være som medisin. Det kan forhindre alt fra benskjørhet til forkjølelse, sier Birgitta Sundberg, prosjektleder på Centrum för klinisk prövning av livsmedel, til Expressen.

Her er tipsene til sunn og helsebringende mat:

Ting som grorLinfrø, alger, erter og korn som rug og havre kan beskytte mot brystkreft og prostatakreft. I tillegg kan det beskytte mot benskjørhet.

GulrøtterForbedrer synet. Inneholder mye karoten, som omgjøres til vitamin A i kroppen.

YogurtBra for magen. Yogurt inneholder mikroorganismer som beroliger tarmen.

MelkeprodukterInneholder B-vitaminer, som er bra for hår og negler. I tillegg inneholder det kalsium, som forebygger mot benskjørhet. Ost har en spesiell høy konsentrasjon av kalsium, fordi vannet er fjernet.

SoyaprodukterInneholder soyaprotein, som senker kolesterolet i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.