Spis deg til bedre sex!

På tide å sprite opp sexlivet? Vel; huk tak i partneren din - løp til kjøkkenbenken - og kok sammen noe skikkelig sensuelt. Havregrøt - for eksempel - skal få fart på sakene..!

Publisert
Sist oppdatert

Spis deg til bedre sex!

På tide å sprite opp sexlivet? Vel; huk tak i partneren din - løp til kjøkkenbenken - og kok sammen noe skikkelig sensuelt. Havregrøt - for eksempel - skal få fart på sakene..!

Av Mattis Koppang

Ifølge de engelske ernæringsekspertene, Vicki Edgson og Ian Marber, som har skrevet boken I seng med ernæringseksperten , er kosten avgjørende når man skal ha et bedre sex liv. Enkelt sagt - kosten medvirker til mindre tretthet og forsterker lysten.

De råvarene som anbefales for å forsterke sexlysten er blant annet havregrøt, egg, spinat, ingefær, sesamfrø, tomater, blåbær og gresskar. Utover å være fylt med vitaminer og mineraler som i utgangspunktet er bra for din generelle helse, medvirker disse til å forsterke sexlysten.

Årsakene til lystmangel

Ifølge forfatterne finnes det primært fire årsaker til mangel på sexlyst: Det er for lite energi, stress, ubalanse i hormonene og for lite søvn. Flere matvarer inneholder ingredienser som imøtekommer disse problemene og dermed øker lysten.

Har du problemer med søvn bør du spise mye bananer, cottage cheese og kalkun. Disse inneholder tryptophan, et protein som gir bedre søvn. Stoffet finnes også i sjokolade, men det er ikke å foretrekke på grunn av høyt sukkerinnhold som igjen kan virke oppkvikkende.

Stress-sex ikke god sex

Vi kjenner alle følelsen av å være helt utkjørt . For å gi kroppen litt energi innsprøyting og dermed øke sex lysten skal du spise mat som inneholder sink, magnesium og B- vitaminer. Nøtter, havregrøt, spinat og egg kan derfor gi nødvendig energi.

Stress gir mindre sexlyst. I stedet for å produsere hormoner som øker sexlysten, produseres det stresshormoner. Magnesium og vitamin C er blant de stoffene kroppen bruker mest av i stresset tilstand. For å tilføre kroppen med av magnesium og vitamin c bør du spise: Sitrusfrukter, røde bær, poteter, kiwi, kylling, tunfisk og grønne grønnsaker.

Veien til mannens hjerte går visstnok via magen. Det ser ut som veien til andre viktige deler av kjærlighetslivet også har holdeplass der. Derfor er kanskje kjøkkenet det beste stedet å starte forspillet?

Tilrettelagt av Hege Eilertsen
Mozon.no, oppdatert 18.10.02.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer