Spis deg våken

Trøtt, slapp og sliten? Få i deg denne maten, så blir det slutt på gjesping i arbeidstiden.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje særlig om vinteren er det lurt å ha et kosthold som hjelper deg til å føle deg våken, opplagt, sterk og mett. Disse matvarene bidrar til å holde energien din oppe.

Melkeprodukter

Fettfattige melkeprodukter får i gang stoffskiftet og bygger muskler. Cottage cheese og yoghurt er blant de beste valgene her. Karbohydratene i melkeproduktene gir deg rask energi, mens proteinet gir energi som varer. Kalsium og fosfor er mineraler som hjelper musklene dine til å lagre energien.

Les også: Småspiser du deg feit?

Bønner og linser

Ulik mat har ulik evne til å holde energinivået vårt oppe. Proteinrik mat gir deg energi som varer lenge. Kjøtt og fisk har mye proteiner, men bruk gjerne bønner og linser i kosten din. Da får du i deg masse proteiner uten å måtte ta med mye fett. I tillegg er linser og bønner fulle av fiber, som bidrar til god fordøyelse.

Les også: Dropp de dårlige matvanene

Nøtter

Nøtter har mye fett, men det er fett av det gode slaget. Nøtter metter godt, og kan dermed være lur å velge som snacks for å få et lite energiboost. En håndfull daglig er tilstrekkelig. Mandler er et godt valg, de inneholder lite fett sammenlignet med for eksempel macadamianøtter. Mandler er også rike på magnesium, som bidrar til å omgjøre sukker til energi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer