Spis dette da, mann!

Viktig for menn som vil unngå hjertesykdom.

Studien er en av de største noen sinne som ser på sammenhengen mellom omega 3-fettsyrer og hjertesvikt hos menn.  Foto: Colourbox.com
Studien er en av de største noen sinne som ser på sammenhengen mellom omega 3-fettsyrer og hjertesvikt hos menn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og den bør være fet....men du bør holde deg til moderate mengder.

Ny forskning viser at menn som spiser laks eller annen fet fisk en gang i uken, reduserer risikoen for hjertesvikt. Men den viser også at de som spiser større mengder, ikke reduserer risikoen.

Studien er en av de største noen sinne som ser på sammenhengen mellom omega 3-fettsyrer og hjertesvikt hos menn.

- Tidligere forskning viser at inntak av fet fisk og omega-3 fettsyrer kan redusere risikoen for en rekke hjerterelaterte tilstander som å få ned mengden fett i blod (triglyserider) og redusere blodtrykket. Det kan forklare forholdet mellom fettsyrer og redusert risiko for hjertesvikt i studien vår også, sier førsteforfatter Emily Levitan ved Beth Israel Deaconess Medical Center, ifølge Eurekalert.

Er omega-3 mulig uten fisk?Spis med hjertetTid for tranOmega-3 bløff?

Hjertesvikt er blant de vanligste årsakene til sykehusinnleggelse blant pasienter over 65 år. Typiske tegn på hjertesvikt er trøtthet, problemer med å gå, uregelmessig hjerterytme og hosting.

Svenske testpersoner

I studien fulgte forskerne nesten 40.000 svenske menn mellom 45 og 79 år fra 1998 til 2004. Forskerne fulgte nøye med på kostholdet deres og sykehushistorien deres, samt årsak til eventuell død ble også registrert. I løpet av studieperioden fikk 597 av mennene hjertetrøbbel (de hadde ikke hatt liknende problemer før) og 34 menn døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer