Spis egg med god samvittighet

Glem det du har hørt om egg som kaloribombe og kolesterolfremmer. Nå anbefaler til og med Grete Roede AS at du spiser egg til påskefrokosten.

Publisert
Sist oppdatert

- Selv om det er en del kalorier i egg, får du fint plass til et egg i en Grete Roede-frokost. Det er først og fremst de søte marsipaneggene du bør være på vakt mot, sier Jeanette Roede i en pressemelding.

Et egg på 60 g inneholder ca 70 kcal, omtrent det samme som ost eller italiensk salat. Det er altså ikke et magert pålegg, men heller ikke det som velter kostholdet. Til sammenligning inneholder et marsipanegg på 60 g ca 270 kcal.

Nyere forskning viser at egg ikke er så farlig for kolesterolinnholdet i blodet som tidligere antatt. Det er riktig at eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite for blodets kolesterolinnhold. Det er andre matvarer, de med høyt innhold av mettet fett, som først og fremst øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helse-risiko. I tillegg inneholder egg så mange vitaminer at det er et sunt innslag i frokosten, og frokost må vi ha. Jeanette Roede mener mange lurer seg selv ved å tro at man går ned i vekt ved å hoppe over frokosten.

- Av erfaring vet vi at mange som begynner på våre kurs ikke er vant til å spise frokost. Da forteller vi at dette er noe av det viktigste de kan begynne med om de ønsker å gå ned i vekt. Ved å spise mat tidligere på dagen, blir det lettere å unngå de store utskeielsene på kvelden rett før du skal legge deg, forteller Roede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer