Spis en is

Isprodusentene får støtte fra selve Fedon Lindberg: Kos deg med en is på 17. mai!

Publisert
Sist oppdatert

Søte og fete godsaker er fy-mat for den som er opptatt av riktig kosthold.

Men selv om iskrem inneholder både sukker og mettet fett, kan du trygt kose deg med en is i sola i dag.

- Det vi spiser innimellom har fra minimal til ingen betydning for helsen og kroppsvekten, forutsatt at det vi spiser daglig er sunt og fornuftig.

- Små utskeielser innimellom kan faktisk være svært viktig for mentalhygienen og gjøre det lettere å opprettholde et sunt kosthold for øvrig, sier slankeguruen Fedon Lindberg til Mozon.

Gammel tradisjonIs-produsenten Hennig-Olsen har laget iskrem i Norge siden 1924. I fjor solgte selskapet iskrem for over en halv milliard kroner, og marketingdirektør Espen Hennig-Olsen sier seg helt enig med Fedon Lindberg.

- Is kan du trygt spise! Jeg vil sitere Karl Evang som var den første helsedirektøren i Norge: Om du absolutt skal spise noe mellom måltidene så skal det være en is, sier Hennig-Olsen.

Det virker jo betryggende. Men barnebarnet til grunnlegger Sven Hennig-Olsen gir seg ikke der.

- Iskremen innholder rundt 12 prosent sukker og 9 prosent fløte. Men iskremen er jo pisket opp med luft for å gi den riktige konsistensen, så i realiteten er det ikke store mengdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.