Spis en kråke!

DinSide har tidligere skrevet om skuddpremier på kråker, men nå går nestleder av Norsk Ornitologisk Forening Christian Steel kraftig ut mot det han kaller en hatkampanje mot kråker. - Kråkefugler er vakre, blant de mest intelligente fugler i verden og bør betraktes som en delikatesse.

Ifølge NOF er kråker en delikatesse. Foto: tg
Ifølge NOF er kråker en delikatesse. Foto: tg Vis mer
Publisert

Norsk Ornitologisk Forening har lenge vært opptatt av de såkalte gullkråkene. Foreningen mener kråken er et uskyldig offer for jegernes vrede, og retter spesielt kritikk til initiativtakeren av "skyt en kråke"-prosjektet, John S. Oppdahl fra Norsk Fangstmannforbund.

Ingen likravner

Historien om ravner som har overlevd to verdenskriger ved å spise lik, er bare tull, påstår Christian Steel. Antall kråkefugler som har passert 30 år i norsk villmark kan man trolig telle på en hånd. - Historiene om åtselsravner fra slagmarkene som herjer i norske fjell er ren fantasi og savner sidestykke i norsk eventyrtradisjon, mener Steel.Verdens høyeste kjente levealder i vill tilstand for kråke er 19 år og for ravn 20 år og 4 måneder, sier Steel til DinSide.

Det er heller ikke dokumentert at det er flere kråker nå enn før. Derimot viser undersøkelser at bestanden i hele Skandinavia har holdt seg stabil det siste hundre år. Det er altså like mange kråker i Norge som det alltid har vært, og forskere er enige i at kråkefugler har ingen eller liten betydning for bestandene av ryper og skogsfugl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.