Spis mer og gå ned i vekt

Ønsker du å gå ned i vekt, trenger du ikke si farvel til all favorittmaten din. Smart mat er løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som ønsker å gå ned litt i vekt før julestria begynner og du skal kle på deg julebordstasen? Da kan løsningen være å fortsette å spise mye av favorittmaten din, men velge mat med mindre «tetthet», ifølge amerikanske forskere.

Svensker spiser seg også ned i vekt!

I en verden der overvekt er et økende problem, er det likevel mange som klarer å opprettholde en sunn og normal vekt. Men er det slik at disse menneskene nekter seg selv mat og spiser mindre porsjoner? Du blir kanskje glad for å høre at svaret er nei!

En studie på 7 400 amerikanere, viser at de som spiser et kosthold bestående av mye grønnsaker, frukt og annen mat med mye vann, får i seg færre kalorier. Menn fikk i seg 425 færre kalorier, mens kvinner fikk i seg 275 færre kalorier, skriver helsenettstedet MSNBC.

Så hvordan gjør de det?

Et triks er å lære hvilken type mat som gjør deg mett, men som likevel inneholder få kalorier.

Amerikanske forskere har gjort forsøk på mennesker, ved å tilby dem forskjellige matvarer, og se på hva som fyller dem opp mest. De har også sett på om forskjellige kostråd kan hjelpe mennesker gå ned i vekt, og ikke minst, holde vekten. Forskerne har også analysert informasjonen fra store undersøkelser om hva amerikanere spiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer